FacebookTwitter
Petak, 25 Studeni 2016 05:52

Šemsa Suljaković: Južni vetar je bio i ostao fenomen, svi smo napravili velike karijere

Šemsa Suljaković u posljednje vrijeme preživjela je nekoliko životnih drama. Popularna pjevačica izgubila je nekoliko članova najuže familije, tako da u posljednje vrijeme najviše boravi u Švedskoj kako bi bila uz teško bolesnu majku Habibu.

– Ni sama ne znam kako sam sve ovo preživjela. To su teške životne priče, koje čovjeku pokažu da je u životu samo zdravlje bitno. U kratkom vremenu napustilo nas je šestero najmilijih. Pokušavam da što više vremena budem u Švedskoj uz moju majku – kaže pjevačica koju često nazivaju majkom narodne muzike.

Suljaković, koja je rođena u Maglaju 29.  septembra 1951. godine, u ovom trenutku ne razmišlja o snimanju novih pjesama.

– Mislim da meni nakon toliko hitova i godina na estradi više ne trebaju pjesme. Počela sam pjevati 1971. godine. Prvu singlicu sam snimila 1978. godine, a tri godine poslije počela sam saradnju sa bendom “Južni Vetar”. Kada su muzika i estrada u pitanju već davno sam sve napravila. Iskrena da budem, ne snalazim se u ovom vremenu. Nije više ni estrada što je nekada bila. U muzici sam zaradila i penziju, koju ostvarujem u Njemačkoj, tako da ne moram po svaku cijenu nastupati – nastavlja Šemsa.

Pjevačica ističe da je “Južni Vetar” bio i ostao fenomen o kojem se još uvijek priča.

– Svi pjevači “Južnog Vetra” i danas su aktuelni i traju decenijama. Jednostavno, svi smo na svoj način ostavili pečat u narodnoj muzici i publika nas skoro jednako i danas traži kao 80-tih godina. Imam još jedino želju da u Sarajevu okupim svoju raju i drage prijatelje i kolege i da se svi zajedno družimo i pjevamo 4-5 sati – govori Suljaković.

Njeno najveće bogatstvo su, kako kaže, rodbina, ali i prijatelji koje ima širom svijeta.

– Gdje god dođem da pjevam imam nekoliko dragih ljudi. Poslovno sam često u Beču, gdje imam dosta prijatelja. Jedan od njih je i Hurem Avdić, uspješni Bosanac, koji je omiljen u cijeloj Austriji. Lijepo je kada imaš takvog prijatelja koji je uvijek tu za mene. Nedavno smo se lijepo družili u restoranu „Galaxie“, čiji je vlasnik Sibo Kahrović. Uživali smo uz bosanske specijalitete i osjećala sam se kao da sam u Sarajevu. U isto vrijeme na ručku je bilo i nekoliko naših nogometaša koji igraju u Austriji i rado sam se slikala sa njima i podijelila sam im autograme – kaže Šemsa, koja dodaje da će u decembru imati nastup u glavnom gradu Austrije.

(Magazintrendy)

 


Izvor: estradnjaci.ba

Šemsa Suljaković: Južni vetar je bio i ostao fenomen, svi smo napravili velike karijere

Login

Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...