FacebookTwitter
Subota, 19 Studeni 2016 12:18

Haris Džinović: Zgražavam se na priču o gej aferi sa Miroslavom Ilićem!

Jedan od najboljih muških vokala regiona, popularni i na svoj način prepoznatljiv Haris Džinović, nakon duže pauze ponovno je gostovao u njemačkoj diskoteci „Scena” u Offenbachu.

haris-1

Prijatelji i muzičari su ga dočekali u diskoteci

 Najbolji harmonikaš

Popularni brko iskoristio je ugodno sa korisnim da usput nešto zaradi, ali isto tako da snimi novu pjesmu. Tako je Haris sletio na frankfurtski aerodrom dan prije nastupa i vratio se u Beograd dva dana poslije nastupa.

haris-2

Menadžer Saša i Haris: Hoće li biti sada nova gej afera? 

Ma, ovo je sve ispalo da ne može bolje. Naime, poznato je da uvijek radim sa najboljima, pa sam tako odlučio novu pjesmu za koju smatram da je vrh, snimiti u saradnji sa najboljim harmonikašem kojeg poznajem, a to je naš Sarajlija Ante Filipović. Gost sam kod njega u kući, a njegova supruga i djeca su me baš super ugostili, onako domaćinski.  Zbog moje nove pjesme u grad Mainz došao je i vrsni producent Toni Lasan, tako da će, ponavljam još jednom, pjesma zaista biti, onako po mom čeifu i ukusu, a poznato je da je meni teško ugoditi – priča Džinović za “Express”.

haris-3

Harisa je iz Mainza u Offenbach dovela automobilom Antina supruga, a tu ga je dočekao menadžer Sabit Saša Dervišević.

S obzirom na to da se hotel nalazio u centru grada, a oko pola noći Haris je izrazio želju da nešto pojede. Najbliže i najbrže im je bilo da odu u turski restoran gdje je poručio doner kevab i čašu ajrana.  Ali, tu je nastao problem.

– Ma evo pogledaj… Sad bi neko rekao da sam ters. Jesam ters, ali kad nije onako kako treba. Donio mi je hladno jelo i hladan ajran, a rekao sam da hoću topao ajran. Joj i ovdje samo foliraju – komentirao je Haris te pozvao konobara.

Mladi Turčin vidjevši da nema šale sa Džinovićem, donio mu je novu porciju jela, toplo, a ajran stavio u času tople vode da se ugrije. Stajao je taj konobar mirno pred Harisom, razmišljajući šta je sljedeće na redu i da li je ovaj put sve dobro uradio.

U diskoteci „Scena” dočekali su ga prijatelji, vrsni muzičari Mirso i Elvedin, kao i još nekoliko njih s kojima se Džinović lijepo družio.

Zamolili smo ga da prokomentira njegovu navodnu „gej aferu sa Miroslavom Ilićem o kojoj su pisali srbijanski mediji, a on je odgovorio:

Ma, to je stvarno zadnje što su objavili. Užas. Bila je to šala od koje su napravili kao neku aferu. Meni i Miroslavu ne mogu ništa jer mi smo institucija za sve njih. Ali, eto to je samo dokaz dokle idu današnji mediji – nastavlja on.

Za stolom se povela priča o tome ko dobro kuha i da li Haris uopće zna dobro da kuha, a on je direktno odgovorio:

Bolji sam kuhar nego pjevač. Eto svi znate kako pjevam, a kako kuham mnogi od vas to nisu vidjeli ni probali. Kada sam prije 18 godina imao i vodio restoran u Parizu, bio sam čuven po mojim odlično spremljenim specijalitetima. Vrlo rado kuham jer uživam u hrani, dobrom društvu i meraku. Pa, jesam li Bosanac ili nisam“.

Menadžer Saša je Harisu pustio tek snimljenu prvu pjesmu njegovog pulena Menila Velioskog iz Makedonije i zamolio ga za njegovo mišljenje.

Jedna lijepa balada

haris-4

– Meni je taj mali odmah zapao za uho i oko. Čuo sam za njega. Ovo što je sada snimio to je to. On mora da ide svojim pravcem, da pjeva vlastitim glasom po kojem će ga prepoznati, a ne glasom Šabana, Šerifa ili Jašara. Ja sam ovom fantastičnom talentu spreman da napišem jednu lijepu baladu koja će mu pomoći u daljnoj karijeri – prokomentirao je Džinovic mladog Menila i odmah ponudio pomoć.

Neko iz njegovog društva je pokušao da prokomentira pjevanje Šerifa Konjevića, pa se pomislilo da će Haris „udariti” po kolegi. Mešutim on je džentlmenski odgovorio:

Po meni Šera pjeva odlično. Ne treba njegov glas i vokal uopće komentirati. Zna se ko je Konjević i svi znamo da dobro pjeva.

Tu vecer u „Sceni” Haris je napravio lom i još jednom dokazao i pokazao ko je kralj u pjesmi, a njegov osebujan glas lomio je srca i žena i muškaraca.

haris-5

Imao je jedino mali problem prije izlaska na binu jer u košulji koju je ponio na nastup primijetio je da je jedno dugme otpalo, ali uspio da odradi svoj nastup, a da niko nije uočio da mu nedostaje to jedno dugme.


(Express)


Izvor: estradnjaci.ba

Haris Džinović: Zgražavam se na priču o gej aferi sa Miroslavom Ilićem!

Login

Koristimo kolačiće (cookies) kako bi poboljšali funkcionalnost stranice Više...